Dit recept hoort bij de ossobuco in Den Haag Centraal in de week van 6 december 2021.

Risotto van kool met ossobucco Milanese

Ossobucco e risotto di cavolo Milanese

Ingrediënten (2 personen)
40 gr roomboter
350 gr spitskool in stukken
1 stengel geschilde bleekselderij in stukken
150 ml kippenfond
mespunt saffraanpoeder
½ tl tomatenpuree
zout en gemalen peper
50 gr roomboter
40 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
Doe de stukken kool en bleekselderij in de blender en puls blend een aantal keren tot de kool in mooie kleine stukjes is gehakt.
Smelt de boter in een kookpan en voeg het koolmengsel toe. Laat zachtjes een paar minuten garen. Voeg de saffraan, tomatenpuree en flink gemalen peper toe. Roer kort door en giet de kippenfond erbij. Verwarm goed door en roer en dan de roomboter met de kaas doorheen.
Controleer tot slot op smaak en corrigeer indien nodig.


Comment