Mexicaanse Enchilada saus

Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 grote ui gesnipperd
2 teentjes knoflook (geschild en geplet)
50 gr gedroogde Ancho pepers
10 gr Guajillo pepers
2 gr gedroogde arbol-pepers, zaadjes verwijderd
500 ml groentebouillon
250 ml water
70 gr tomatenpuree
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen gerookte paprika
½ tl zeezout (plus meer naar smaak)
1 tl gedroogde oregano
Limoensap

Bereiding:

Verwarm een ​​royale braadpan op middelhoog vuur met 2 el olijfolie en bak hierin de ui en knoflook voor 4-5 minuten, af en toe roerend, tot ze zacht en lichtbruin zijn.

Voeg alle gedroogde pepers toe kook een paar minuten door. Voeg dan de groentebouillon en water toe. Breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en dek af. Laat 15 minuten sudderen.

Voeg dan de tomatenpuree, komijn, paprika, zout en oregano toe. Roer, dek weer af en kook nog 5 minuten of tot de paprika's zacht zijn.

Doe alles in een hogesnelheidsblender en mix tot het romig en glad is. Proef en pas de smaak naar behoefte aan met zout, komijn, paprika en het limoensap. Haal de massa dan door een zeef en gebruik de saus meteen of bewaar hem in de ijskast tot gebruik. Invriezen kan natuurlijk ook.

PS. De gebruikte pepers kocht in bij https://shop.westlandpeppers.com/nl/winkel/

 

Comment