Bereiding:
Verwarm de oven tot 220C. Haal de bladeren van de bloemkool en het onderste deel van de stam. Snijd de bloemkool evenwijdig aan de steel in duimdikke plakken. Leg de plakken in een braadslee en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie en bestrooi met zout. Hussel de plakken in de olie, zodat ze overal met olie bedekt zijn.

Zet de bloemkool in de voorverwarmde oven en rooster 15 min tot de bloemkool bruin begint te worden. Keer om en rooster nog eens 10-15 min tot ze beetgaar zijn. Giet eventueel wat olie over de bloemkool als die te droog lijkt.

Roer de tahin goed door en lepel die vervolgens in een kom. Klop er geleidelijk (pas op schiften) het citroensap en water doorheen. Pureer met een knijper de knoflook er boven en meng door de saus. Proef en breng op smaak met wat zout.

Schik de plakken op het bord, lepel de saus erover en bestrooi royaal met za’atar. Serveer met een partje citroen en warm (pita)brood.

INGREDIËNTEN (2 á 3 personen)
1 middelgrote bloemkool
6 el tahin
4 el citroensap
Water
1 teen knoflook
4 el Za'atar
olijfolie, om te roosteren
Optie: warm (pita) brood, voor erbij

Bloemkool met za’ater

Comment