Lekkers met Kerst

Foto Roland. www.fototone.nlKerst staat voor de deur en daarmee de keuze om zelf iets lekkers te gaan kokkerellen of om iets
culinairs door de traiteur te laten verzorgen.

Wat je keuze ook is, ik heb een heerlijk fris bijgerecht voor bij het hoofdgerecht. Wij kregen het thuis altijd met het Kerstdiner en zelf maak ik het met Kerst steevast voor mijn gasten. Je kan het prima van te voren maken. Wel zo makkelijk.

Mijn suggestie voor deze Kerst is gevulde appels met cranberry compote.

Wat heb je nodig:
Zure appels (goudreinetten) (halve appel p.p.)
Cranberries
(ca. 80 gram per appel)
Suiker (ca. 40 gram per appel)
Vers sinaasappelsap
Steranijs

Schil de appels en halveer ze. Verwijder het klokhuis met een lepeltje. Je krijgt zo een mooi appelbakje. Pocheer de appelhelften in een bodempje sinaasappelsap in een pan met deksel. Lepel af en toe wat sap over de appelhelften. Houd het pocheren goed in de gaten, de appels moeten zacht worden en stevig blijven. Met een puntig voorwerp kan je dat makkelijk controleren. Zodra á point de appels uit de pan nemen en op een schaal met folie afgedekt in de ijskast bewaren.
Kijk de cranberries even na en verwijder bruine exemplaren.
Doe de cranberries samen met de suiker en 1 á 2 steranijs in een pan met dikke bodem en laat ze af en toe roerend op laag vuur zacht worden. Er zit voldoende vocht in, dat hoef je niet toe te voegen.
Als de cranberries lekker zacht zijn pureer je de helft in de blender en meng je ze met de rest. Wel even proeven! Corrigeer indien nodig, dan in een bak in de ijskast.
Vlak voor het diner vul je de halve appels met de compote, garneer met een steranijs en serveer ze op een apart bordje of op een mooie schaal.

Onduidelijk of vragen bel Michiel de Vlieger 06 53 437855.

PS Big fun om met Roland de foto te maken. 5 lampen, schuiven, kaarsen, ballen en vele uren gedoe. Maar ... wat een resultaat . Thanks Roland www.fototone.nl

 

Comment