Mallorca, 12 maart 2011

Na een paar uur onderzoek en vooral gebruikersgevoel, voelt de omgeving van Wordpress het beste aan. De gebruikersinterface, maar ook de fraaie presentatie geven de doorslag. Het is toch al zo lastig om te bepalen wat voor jou de lekkerste blog omgeving is als je nog niet eens weet wat je allemaal wilt gaan delen met de wereld. Tumblr was ook wel cool trouwens.

De keuze om berichten en informatie te delen met de rest van de wereld heb ik al eerder genomen. Via een bevriend reclame advies bureau kwam bloggen voor mij wel als beste uit de bus. Samen met zoonlief de mogelijkheden doorgenomen en na het hiervoor genoemde vergelijk de keuze laten vallen op Wordpress.

Ik ben in mijn prille jeugd al overgoten met eten en drinken. Van huis uit dus. En ja dat heeft zich alleen maar verder ontwikkeld. Meer dan dat zelfs. Het is mijn dagelijks leven geworden. Wat zwaarder aangezet, mijn reden van bestaan. Laten we wel zijn, eten moeten we elke dag en dan kan het maar beter goed zijn. Dat is mijn missie. Lekker koken voor iedereen, die gewoon ontspannen met vrienden, familie of wie dan ook wil genieten van een goed verzorgde lunch of diner of iets anders.

Ik houd van alles. Er is eigenlijk niks dat ik echt niet lekker vind, alles heb ik wel een keer geprobeerd. Ik heb overigens wel zo mijn voorkeuren. Oesters bijvoorbeeld en de Marokkaanse keuken.

Wat ik interssant vind zijn het toepassen van nieuwerwetse bereidingstechnieken, zoals het sous-vide garen of de schuimen uit de spuitbus. Ik experimenteer daar graag mee. El Bulli of Heston Blumenthal hoef ik overigens niet achterna.

In mijn blog zal ik dan ook allerlei ervaringen op kookgebied, apparatuur, recepten, bereidingen, etc. met jullie delen.

Ik hoop dat ik daarin iets kan toevoegen aan de massa's informatie die al voorhanden zijn. Ik reken op jullie terugkoppeling, zodat ik daarin kan voorzien.

Culinaire groet,

Michiel de Vlieger

1 Comment