Nodig: Alles bij EkoPlazaMediterrane groentererrine

Een groot cakeblik bekleed met plasticfolie
2 gele en 2 rode paprikas
2 courgettes
2 aubergines
1 grote ui
1 fles tomatensaus sugocasa
10 blaadjes bio gelatine (Lecker's)

Goed voor zeker 10 personen :-)

Snijd de rode en gele paprikas in kwarten; ontzaad en ontsteel ze. Rooster de paprikakwarten met de bolle kant naar boven in de heteluchtoven met grillstand aan op 220 graden. Wacht tot ze mooi geroosterd zijn. Doe de gegrillde kwarten in een plastic zak en leg apart om af te koelen.

Snijd de aubergines en courgettes met een lang mes (of snijmachine) in de lengte in niet te dunne plakken (7 mm). Bestrooi de aubergineplakken royaal met zout aan beide zijden en zet ze in een vergiet om uit te lekken.

Bak in een hete koekenpan met olijfolie de courgettes om en om bruin. Dep de uitgelekte aubergines goed af met keukenpapier en bak ook deze om en om in de olijfolie mooi bruin. Zet alles op keukenpapier apart.

Trek de vellen van de afgekoelde paprika's en zet apart.

Snijd een grote ui in kleine stukjes en bak deze op laag vuur in de olijfolie. Voeg als de uien glazig worden twee fijngehakte knoflooktenen toe en bak deze mee. Zet het vuur hoger en als de ui/knoflook begint te kleuren giet je er 1 fles tomatensaus (Sugocasa) bij. Goed roeren zodat alles goed gemengd is. Laat even kort doorkoken en zet het vuur uit. Tot slot voeg je 10 in koud water geweekte blaadjes gelatine toe die je al roerend laat smelten in de warme tomatensaus. Koel de saus in de pan in een bak koud water.

Nu ga je de terrine opbouwen.

Begin onderin het cakeblik met een paar lepels tomatensaus voor een mooi gelijkmatig laagje. Hierop leg je een laag courgetteplakken. Maal er wat peper over. Hierover spreid je weer een aantal lepels tomatensaus uit. Bedek met de rode en gele paprikaplakken om en om. Perper erover. Tomatensaus erover uitspreiden en dan een laag aubergines. Peper malen. Courgettes, peper, tomatensaus enzovoorts tot alles op is en dek af met een laagje tomatensaus. Afdekken met plasticfolie en een nacht in de ijskast op laten stijven.

Bij het opdienen adviseer ik een electrisch mes te gebruiken voor het snijden van de plakken. Snijd ze niet te dun. De bindende werking van de gelatine is beperkt.

Opdienen met lekker aangemaakte sla en stokbrood van Boulangerie Michel aan de Breitnerlaan.

1 Comment