Wijnbladeren uit de tuin van Daniella
Deze week overleg met Daniella Gidaly van DuurSaam Benoordenhout over het begeleiden van schooltuinen voor de Paschalis school in de tuin van Arendsdorp. In de oude bloementuin aldaar is plaats voor een moestuin. Dus .... aan de slag ermee. Hier volgt binnenkort meer over, op deze plek maar ook via het Benoordenhout wijkblad.

Ik zat dus in de tuin van Daniella. Het had geregend, de zon scheen gelukkig weer en we zaten aangenaam buiten, zowat onder de wingerd. Het gesprek ging over moestuinen en wat je zoal uit eigen tuin kunt eten. Van alles, zoals dat enge zevenblad in de sla, maar ook wijnbladeren. Wil je er een paar? het hangt hier vol! Tuurlijk geef maar mee en by the way ik denk dat ik ze met zalm ga vullen, heb ik nog in de ijskast. Bladeren mee naar huis en aan de slag ermee. Ik heb het maar even gefotografeerd, zodat iedereen het goed kan volgen.

Ik heb de bladeren gepocheerd in kokende groentebouillon voor ca. 1 minuut. Drogen op papier en vervolgens een deel gevuld met een mengsel van roomkaas, gerookte zalm en geraspte citroen, het andere deel met gekruid lamsgehakt. Zie de foto's hierna.

Hartstikke lekker en dus zo uit je eigen tuin!

Wie volgt? Wordt vervolgd!

 

Comment