ImageVoor het 4 gangen aspergemenu leek het me leuk sushi van asperges te maken. Dus asperges als rijstkorreltjes en rollen maar. Nou ja wel eerst de asperges schillen, kop eraf en 5 minuten in de stoomoven op 100 graden. Afkoelen in plakken snijden en vervolgens in slierten. De slierten weer in kleine dobbelsteentjes. Alles in het vergiet en water eruit persen. Dat lukt niet helemaal dus vervolgens in een passeerdoek gedaan en wringen maar. Er kwam wel 1,5 liter vocht uit. Van 5 kg asperges houd je na schillen, ontkoppen en uitpersen van al het vocht 1,5 kilo over. Besprenkelen met sushi azijnmengsel. Zie de foto rechts hiernaast.

 

Image

Per sushivel gebruikte ik ca 80 gram aspergesrijst. Ik heb ze met 3 vullingen gemaakt. 1. wilde gerookte zalm, 2. gerookte champignons en 3. zelfgemaakte chorizo van Livar varkensvlees.


Het resultaat zie je hieronder.

Image

Comment