Facebook & Instagram
MIJN TWEETS
VOLG MIJN SOCIAL LINKS
Doorzoek Cometa Culinair
zondag
jul062014

Lunch in Restaurant Dinner, London

Graag deel ik een geweldige ervaring met jullie. Mijn lunch in Restaurant Dinner in London op 3 juli jl.

Dinner is een bijzonder restaurant gesitueerd in het super-de-luxe Mandarin Oriental Hotel aan Knightsbridge in London. Het restaurant werd 3 jaar geleden geopend door Heston Blumenthal. Zijn chef Ashley Palmer-Watts zwaait er de scepter. Dinner staat als 5e beste restaurant ter wereld op de San Pellegrino lijst. Verder heeft het twee Michelin sterren.

De entree via het hotel is indrukwekkend te noemen met al het prachtige marmer en natuursteen. Via de lounge van het restaurant kom je binnen in een mooie open ruimte met zicht op de tuin aan de achterzijde. De open keuken (achter glas) bevindt zich links.

Er worden per dag 300 maaltijden geserveerd. 7 dagen in de week. De keukenstaf bedraagt 45 man.

Als je op de foto klikt kan je inzoomen. Linksboven staat het menu. Wij hadden de Set Lunch Menu van 38,- pond.

Ik kan het je van ganser harte aanbevelen. De ambiance, het eten, maar ook de gastvrijheid en vriendelijkheid waarmee je onthaalt wordt is fantastisch. En voor ons Dutchies is de prijs-kwaliteit echt super. Wij rekenden met zijn vieren 330,- pond af.

 

 

dinsdag
mei272014

Heerlijke Mediterrane Groente Terrine

Nodig: Alles bij EkoPlazaMediterrane groentererrine

Een groot cakeblik bekleed met plasticfolie
2 gele en 2 rode paprikas
2 courgettes
2 aubergines
1 grote ui
1 fles tomatensaus sugocasa
10 blaadjes bio gelatine (Lecker's)

Goed voor zeker 10 personen :-)

Snijd de rode en gele paprikas in kwarten; ontzaad en ontsteel ze. Rooster de paprikakwarten met de bolle kant naar boven in de heteluchtoven met grillstand aan op 220 graden. Wacht tot ze mooi geroosterd zijn. Doe de gegrillde kwarten in een plastic zak en leg apart om af te koelen.

Snijd de aubergines en courgettes met een lang mes (of snijmachine) in de lengte in niet te dunne plakken (7 mm). Bestrooi de aubergineplakken royaal met zout aan beide zijden en zet ze in een vergiet om uit te lekken.

Bak in een hete koekenpan met olijfolie de courgettes om en om bruin. Dep de uitgelekte aubergines goed af met keukenpapier en bak ook deze om en om in de olijfolie mooi bruin. Zet alles op keukenpapier apart.

Trek de vellen van de afgekoelde paprika's en zet apart.

Snijd een grote ui in kleine stukjes en bak deze op laag vuur in de olijfolie. Voeg als de uien glazig worden twee fijngehakte knoflooktenen toe en bak deze mee. Zet het vuur hoger en als de ui/knoflook begint te kleuren giet je er 1 fles tomatensaus (Sugocasa) bij. Goed roeren zodat alles goed gemengd is. Laat even kort doorkoken en zet het vuur uit. Tot slot voeg je 10 in koud water geweekte blaadjes gelatine toe die je al roerend laat smelten in de warme tomatensaus. Koel de saus in de pan in een bak koud water.

Nu ga je de terrine opbouwen.

Begin onderin het cakeblik met een paar lepels tomatensaus voor een mooi gelijkmatig laagje. Hierop leg je een laag courgetteplakken. Maal er wat peper over. Hierover spreid je weer een aantal lepels tomatensaus uit. Bedek met de rode en gele paprikaplakken om en om. Perper erover. Tomatensaus erover uitspreiden en dan een laag aubergines. Peper malen. Courgettes, peper, tomatensaus enzovoorts tot alles op is en dek af met een laagje tomatensaus. Afdekken met plasticfolie en een nacht in de ijskast op laten stijven.

Bij het opdienen adviseer ik een electrisch mes te gebruiken voor het snijden van de plakken. Snijd ze niet te dun. De bindende werking van de gelatine is beperkt.

Opdienen met lekker aangemaakte sla en stokbrood van Boulangerie Michel aan de Breitnerlaan.

maandag
mei262014

AD Haagsche Courant artikel

Is dat even verrassend. Sta je zomaar in de krant. Heel leuk. Met dank aan Leo van der Velde.

vrijdag
feb142014

Valentijnsdag recept

Nodig

2 eiwitten
125 gram poedersuiker
25 cl bessensap en/of rode likeur
(aardbeien, frambozen)

Bereidingswijze

Eiwitten van twee eieren in een vetvrije kom stijfslaan en geleidelijk 125 gram poedersuiker toevoegen. Blijven kloppen tot mooie glanzende pieken ontstaan. Bessensap/likeur toevoegen en doorkloppen tot homogene kleur. Serveren in een mooie glazen coupe en een koekje in de vorm van een hartje insteken.

Als je de koekjes zelf wilt maken kijk dan even verder in mijn blog.

Voorzetten aan je geliefde en genieten maar.

dinsdag
jan142014

Valentijns koekjes

Ingrediënten

1 ei
Melk
100 gram bloem
100 gram maizena
100 gram boter
¼ tl bakpoeder
100 gram poedersuiker

Bereiding

Ze de oven vast op 180 graden. Klop 1 ei los met een scheutje melk erbij. Meng 100 gram bloem met 100 gram maïzena.
Wrijf 100 gram roomboter door de bloem en doe er ¼ tl. bakpoeder bij en 100 gram poedersuiker. Doe er dan een beetje losgeklopt ei bij. Je moet een stevig deeg krijgen. Dus eerst de helft en dan beetje bij beetje, zodat je geen slap deeg krijgt. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en steek of snijd er hartjes uit. Bak ze ca. 10 minuten, maar blijf opletten. Ovens verschillen en de koekjes mogen niet te donker worden.