Facebook & Instagram
MIJN TWEETS
VOLG MIJN SOCIAL LINKS
Doorzoek Cometa Culinair
Main | Romanesco »
vrijdag
mei052017

Prei-Zalmrol met Noedels

Ingrediënten:
Restjes prei ca. 300 gram
1 el boter
2-3 el Pernod/Ricard
Edelgistvlokken
Wasabi Furikake
Crème Fraîche
Citroensap
Gemalen  peper
250 gr gerookte zalm plakken ijskoud
Plasticfolie
1 pak Udon Noedels voorgekookt 200 gr
Geroosterde sesamolie
Sojasaus
Witte wijn of Sake

 

Bereiding:
Snijd de kontjes prei in hele dunne plakjes en was ze zorgvuldig.
Smelt de boter op laag vuur in een pan met dikke bodem. Doe de gewassen prei erbij roer goed door en giet de Pernod erbij en doe het deksel op de pan. Laat op heel laag vuur smoren tot de prei zacht en gaar is, ca. 10 minuten. Dan gaan de gistvlokken, de wasabi mix en crème fraîche erbij. Wederom goed doorroeren en naar smaak citroensap en gemalen peper toevoegen. Vuur uit en laten afkoelen. Leg het plastic op je aanrechtblad en bedek overlappend met de ijskoude zalm (is steviger) in een vierkant van ca 25 x 25 cm. Maal er peper overheen en spreid de prei erover uit. Je maakt een grote zalmsushi rol. Til het plastic aan jouw kant op en beweeg van je af, zodat de zalm omklapt en je al tillend en rollend een mooie zalmrol vormt.  Snijd deze diagonaal in dikke plakken en zet apart.
In een steelpan giet je de sesamolie, de wijn en de sojasaus. Doe de noedels erbij en warm zachtjes op. Schep om zodat de aan elkaar gekleefde noedels loskomen. Warm de noedels 5 minuten goed door, de noedels garen hierdoor nog wat.  Leg wat noedels op een bord en leg er enkele plakken zalmrol op. Garneer met wat Japanse mayonaise en met wat je verder in huis hebt. In mijn geval een beetje haringkaviaar met knoflookscheuten, maar bieslook is ook prima of nog een snufje wasabi furikake.

Hier nog een paar foto's:

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>