Facebook & Instagram
MIJN TWEETS
VOLG MIJN SOCIAL LINKS
Doorzoek Cometa Culinair
« Prei-Zalmrol met Noedels | Main | Suikerkoekjes »
maandag
jan162017

Romanesco

Ingrediënten (2 p)

1 Romanesco bloemkool
Olijfolie
1 ui in fijne brunoise
2 tenen knoflook fijngesneden
50 ml witte wijn
1 tl gedroogde marjoraan
2 el gehakte Taggiasche zwarte olijven
1 blik tomaat in stukjes
Zout en peper

Peterselie om te garneren

Bereiding:
Snijd de roosjes van de Romanesco en was ze. Fruit de ui en de knoflook in een pan met dikke bodem in wat olijfolie. Voeg daarna de Romanesco roosjes toe en bak ze even mee. Blus af met witte wijn en doe dan de gehakte olijven, de marjoraan en de tomatenstukjes met sap erbij. Roer even goed door en verdeel gelijkmatig op de bodem. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat alles achtjes pruttelen tot de Romanesco beetgaar is, circa 10 minuten. Controleer tussendoor of het niet te hard gaat, anders doe je even een plaatje onder de pan.
Als de Romanesco naar je zin is strooi er dan een beetje zout en peper over en garneer met wat peterselie. Serveer het in de pan, eventueel met wat brood erbij.


Voor al uw culinaire vragen of opmerkingen mail naar michiel@cometaculinair.nl

 

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>